Veel gestelde vragen

Voor wie zijn de talenten en selectie dag?

Voor alle talentvolle meiden/vrouwen  (vanaf 11 jaar) die al voetballen bij een team en die willen trainen met andere meiden/vrouwen De talentendag staat open voor alle meiden ongeacht vereniging en het is gratis. Op de dag zijn er ook speciale trainingen voor keepers.

Kan ik gescout worden? 

Er zijn diverse ervaren scouts aanwezig tijdens de talentendag. Deze kijken naar de speelsters. Het kan zijn dan een scout je na de training een keer benadert.

Is de talentendag corona proof?

Ja natuurlijk. We volgen alle richtlijnen van het RIVM, KNVB en de gemeente. Praktisch betekent dit wel dat we geen kleedruimte aanbieden en dat ouders niet op het sportcomplex aanwezig mogen zijn. Helaas kunnen we dus geen kopje koffie aanbieden.

Wat houdt een opleidingsteam in?

Een opleidingsteam is bedoeld voor meiden met talent en ambitie. Dat betekent dat er intensiever wordt getraind op basis van een gericht ontwikkelingsprogramma. Om dit te kunnen realiseren zijn er natuurlijk goed opgeleide trainers en staf verbonden aan dit team. 

Wat zijn de selectieteams van RKSV Nuenen?

De VR1 en VR2 zijn 2 damesteams van Nuenen die spelen in de hoofdklasse en 1e klasse. De teams staan onder leiding van een gekwalificeerde staf. Uniek aan RKSV Nuenen is dat speelsters uit het opleidingsteam de gelegenheid krijgen om door te stromen naar de selectieteams.

Wie organiseren de talentendag?

RKSV Nuenen is een toonaangevende vereniging op het gebied van dames en meidenvoetbal. Total Control organiseert diverse trainingen o.l.v. Nyron Wau en topspeelster Myrthe van der Laar (oud eredivisie). Stichting voetbal is voor meisjes heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van meidenvoetbal in de regio Eindhoven, een van hun bekendste initiatieven is team Eindhoven. Deze 3 partijen organiseren gezamenlijk de talentendag en gaan de komen 

Biedt RKSV Nuenen goed doorstroommogelijkheden voor meiden?

De selectie damesteams van RKSV Nuenen spelen in de hoofdklasse (VR1) en 1e klasse (VR2). Dat betekent dat Nuenen het voor talentvolle meiden makkelijk maakt om ervaring op te doen in een dames team met leeftijdsverschillen. RKSV Nuenen vindt het belangrijk dat jeugdspelers ook de ruimte krijgen om bij de dames te kunnen meedoen. Dit blijkt ook wel uit de samenstelling van de huidige VR2, de gemiddelde leeftijd is onder de 18 jaar!

Ik heb interesse in het opleidingsteam, wat moet ik doen?

Je kunt je nu reeds aanmelden en dan ontvang je een uitnodiging voor de talenten en selectie dag op 9 mei.

Ik ben verhinderd voor de talentendag maar zou graag de volgende keer wel mee willen doen.

Geen probleem. Meld je nu aan en geef aan dat je graag informatie wilt ontvangen. Dan ontvang je automatisch een uitnodiging voor een volgende talentendag of andere activiteiten.

Ik zou graag nu reeds wekelijks willen trainen?

De voetbalschool van Nyron Wau organiseert wekelijks (op vrijdagavond) trainingen voor meiden onder leiding van topspeelster Myrthe van de Laar en Ruben Paulisse. Geef bij de aanmelding aan dat je hierin bent geïnteresseerd.