Veel gestelde vragen

Voor wie zijn de talenten en selectie dag?

Voor alle talentvolle meiden/vrouwen (vanaf 11 jaar) die al voetballen bij een team en die willen trainen met andere talenten. De talentendag staat open voor alle meiden ongeacht vereniging en het is gratis. Op de dag zijn er ook speciale trainingen voor keepers.

Ik ben vanwege mijn leeftijd meer geïnteresseerd in een damesteam.

We richten ons ook op speelsters die qua leeftijd misschien moeten doorstromen naar een damesteam. Meld je gewoon aan en dan bekijken we wat de beste oplossing is.

Kan ik gescout worden?

Er zijn diverse ervaren scouts aanwezig tijdens de talentendag. Deze kijken naar de speelsters. Het kan zijn dan een scout je na de training een keer benadert.

Is de talentendag corona proof?

Ja natuurlijk. We volgen alle richtlijnen van het RIVM, KNVB en de gemeente.

Wat houdt een opleidingsteam in?

Een opleidingsteam is bedoeld voor meiden met talent en ambitie. Dat betekent dat er intensiever wordt getraind op basis van een gericht ontwikkelingsprogramma. Om dit te kunnen realiseren zijn er natuurlijk goed opgeleide trainers en staf verbonden aan dit team. Het opleidingsteam is gestart in 2021 en heeft een unieke prestatie geleverd door ongeslagen kampioen te worden in de hoofdklasse. 2 jeugdspeelsters zijn ondertussen ook doorgestroomd naar de selectieteams.

Wat zijn de selectieteams van RKSV Nuenen?

De VR1 en VR2 zijn 2 damesteams van Nuenen die spelen in de hoofdklasse en 1e klasse. De teams staan onder leiding van een gekwalificeerde staf. Uniek aan RKSV Nuenen is dat speelsters uit het opleidingsteam de gelegenheid krijgen om door te stromen naar de selectieteams.

Wie organiseren de talentendag?

RKSV Nuenen is een toonaangevende vereniging op het gebied van dames en meidenvoetbal. Total Control organiseert diverse trainingen o.l.v. Nyron Wau. Stichting voetbal is voor meisjes heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van meidenvoetbal in de regio Eindhoven, een van hun bekendste initiatieven is team Eindhoven. Deze 3 partijen organiseren gezamenlijk de talentendag.

Biedt RKSV Nuenen goed doorstroommogelijkheden voor meiden?

De selectie damesteams van RKSV Nuenen spelen in de hoofdklasse (VR1) en 1e klasse (VR2). Dat betekent dat Nuenen het voor talentvolle meiden makkelijk maakt om ervaring op te doen in een dames team met leeftijdsverschillen. RKSV Nuenen vindt het belangrijk dat jeugdspelers ook de ruimte krijgen om bij de dames te kunnen meedoen. Dit blijkt ook wel uit de samenstelling van de huidige VR2, de gemiddelde leeftijd is onder de 18 jaar! Jeugdspeelsters uit het opleidingsteam M017 zijn de afgelopen maanden ook regelmatig uitgenodigd mee mee te doen met de selectie teams. 2 speelsters zijn ook na de winterstop permanent doorgestroomd naar de selectieteams.

Ik heb interesse in het opleidingsteam, wat moet ik doen?

Je kunt je nu reeds aanmelden en dan ontvang je een uitnodiging voor de talenten en selectie dag op zondag 6 maart.

Ik ben verhinderd voor de talentendag maar zou graag de volgende keer wel mee willen doen.

Geen probleem. Meld je nu aan en geef aan dat je graag informatie wilt ontvangen. Dan ontvang je automatisch een uitnodiging voor een volgende talentendag of andere activiteiten.