Met een ruime selectie (4 reserven) traden de meiden van Team Eindhoven vandaag aan tegen een relatief lokale tegenstander: MTO De Kempen. Extra speciaal deze wedstrijd, omdat in de voorhoede van de tegenpartij niemand minder dan Sien opgesteld stond. Sien speelt normaliter in de competitie mét een aantal van de Team Eindhoven meiden, in plaats van tegen ze!
Snel werd duidelijk, dat beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging over en weer en er werden felle, maar faire duels uitgevochten. De dames van De Kempen lieten de bal wat eenvoudiger rondgaan in hun ploeg, ten teken dat ze (waarschijnlijk?) al wat langer in een redelijk vaste formatie spelen. Ook was de Kempen gemiddeld iets ouder en fysieker. Team Eindhoven compenseerde dat echter prima met strijdlust en duidelijke communicatie onderling. Ook werd aan beide kanten goed verdedigd, en lukte het de aanval maar zelden om tot de keeper door te dringen. De beste kansen waren voor Tulin, die in goede vorm steekt, maar het lukte haar 2 keer net niet…!

Aan het einde van de eerste helft wist Team Eindhoven toch op 1-0 te komen, zodat we met een goed gevoel de rust beleefden. Astrid was daar blijkbaar al een minuut of 5 eerder aan toe, want haar WhatsApp-bericht liep ruim voor op het fluitsignaal van de scheids, die qua leeftijd overigens zomaar de verkering van een van onze meiden had kunnen zijn…

Na de rust lukte het beide partijen opnieuw niet om veel kansen af te dwingen, en zakte het niveau van de wedstrijd wat weg. De zijlijn leek af en toe een magneet, en het terugbrengen van de bal in het spel kostte ook geregeld veel tijd. Halverwege de tweede helft drong Sien aan bij onze verdediging, en kruiste ze van de linkerzijde naar rechts. Ze schoof de bal rechtsonder in het doel, buiten bereik van de opnieuw prima keepende Fenna. 1-1…
De resterende minuten brachten weinig spectaculairs, en beide teams leken zich neer te hebben gelegd bij de puntendeling. Vlak voor het einde kwam Tulin nog ongelukkig in botsing met de keeper van MTO de Kempen, wat een blessurebehandeling van beiden betekende. Voor Tulin viel het gelukkig mee, de keepster moest vervangen worden en zagen we later strompelend huiswaarts gaan. Hopelijk is ze snel weer hersteld!
Met de terechte 1-1 als resultaat volgde het laatste fluitsignaal, en daarmee kunnen beide teams gaan verder bouwen aan topsport voor voetballende meisjes in Brabant!