Met een heerlijk voorjaarszonnetje mochten de meiden vandaag in het pittoreske Riethoven aantreden tegen de koploper van de Europa League ADO Den Haag/ Topsport. Ondanks het verzetten van de klok was iedereen op tijd aanwezig, een enkeling zelfs erg vroeg. De teamspirit is echter ook onder de ouders erg groot en Stefan werd dan ook gastvrij opgevangen met een heerlijke bak koffie in Riethoven om de extra wachttijd te overbruggen.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd er gevreesd voor onze meiden aangezien de dames uit Den Haag enkele maatjes groter bleken te zijn…en dan staan ze ook nog bovenaan…tja dat beloofde niet veel goeds.

Maar dat voetbal onvoorspelbaar is bleek al snel… de eerste minuten wilde ADO het spel maken maar Team Eindhoven verdedigde stug en was fel op de bal waardoor Eindhoven uiteindelijk zelfs even het initiatief kon pakken en ook de beste kansen creĆ«erde. Na het eerste kwart van 17 minuten deed de coach van Den Haag Eem tactische omzetting en bracht een balvaste spits in. Hierdoor kregen zij weer het beste van het spel. Uit een afstandsschot scoorden zij de 0-1.
De meiden van Eindhoven hielden de rug recht en bleven strijden en waren zeker gelijkwaardig. Toen uit een corner de 0-2 gemaakt werd leek de wedstrijd gespeeld. Maar ook met deze stand wilden de meiden van Eindhoven niet opgeven. Ze vochten als echte leeuwinnen en kregen wat ze verdienden, een mooie 1-2.

Aangemoedigd door de vele ouders ging Eindhoven fel door en kreeg het nog enkele kansen. Isa schoot een bal van buiten de 16 op de lat en even later zette zij na een mooie aktie Mara vrij voor de goal. Helaas lukte het niet om de 2-2 te scoren. Dat zou zeker verdiend zijn geweest..
Onder luid applaus liepen beide teams voldaan van het veld na het eindsignaal van de goede scheidsrechter.
ADO voldaan vanwege de winst, Eindhoven vanwege de prima weerstand tegen dit fysiek sterkere team…
Onder het genot van de zon en een drankje spraken de ouders nog even trots na over de mooie wedstrijd die ze gezien hadden. Strijd, passie, hoog tempo en mooie combinaties.

Ga zo door meiden!!!