Geschiedenis team Eindhoven

In 2016 is de stichting Voetbal is voor Meisjes gestart met Team Eindhoven. Dit platform gaf talentvolle meiden uit de regio Eindhoven de gelegenheid om samen met andere meiden te kunnen trainen en wedstrijden te spelen.

Naast de periodieke trainingen op het complex van Brabantia in Eindhoven, deed team Eindhoven ook mee aan de internationale Europa League, met top meiden teams uit Nederland, België en Duitsland. Ook deed team Eindhoven mee aan diverse top toernooien met daarbij vaak prima resultaten met onder overwinningen in Hilversum (SC ’t Gooi), Den Haag en een uitstekende 2e plek bij Feyenoord vóór opleidingsteams van betaalde voetbal organisaties.

Dankzij Team Eindhoven kwamen ook veel talentvolle meiden die vaak individueel meespelen in een jongensteam in contact met andere meiden die dezelfde ambitie hebben. Of kregen de meiden de gelegenheid om of niveau te trainen. Dankzij team Eindhoven zijn er nieuwe initiatieven ontstaan waaronder meiden talententeams die onder de vlag van een regionale club zijn gaan spelen.

In het seizoen 2018/19 heeft de stichting Voetbal is voor meisjes de activiteiten rondom team Eindhoven even geparkeerd vanwege de focus op de talententeams. Voor 2019/20 is besloten te gaan samenwerken met de Girl Soccer Academy van Veysel Kaya, Veysel en de stichting Voetbal is voor Meisjes zijn regelmatig samen opgetrokken, onder andere bij het opzetten van de Europa League en als initiator van de Landelijk Divisie MO17.