Geschiedenis team Eindhoven

In 2016 is de stichting Voetbal is voor Meisjes gestart met Team Eindhoven. Dit platform gaf talentvolle meiden uit de regio Eindhoven de gelegenheid om samen met andere meiden te kunnen trainen en wedstrijden te spelen.
Naast de periodieke talenten trainingen op het complex van RKVV Brabantia in Eindhoven, deed team Eindhoven ook mee aan de internationale Europa League, met top meidenteams uit Nederland, België en Duitsland. Team Eindhoven was ook vertegenwoordigd op diverse top toernooien met daarbij vaak prima resultaten met onder ander overwinningen in Hilversum (SC ’t Gooi), Den Haag en een uitstekende 2e plek bij Feyenoord vóór opleidingsteams van betaalde voetbal organisaties.

Dankzij Team Eindhoven kwamen ook veel talentvolle meiden die vaak individueel meespelen in een jongensteam in contact met andere meiden die dezelfde ambitie hebben. Of kregen de meiden de gelegenheid om op niveau te trainen. Dankzij team Eindhoven zijn er nieuwe initiatieven ontstaan waaronder meiden talententeams die onder de vlag van een regionale club zijn gaan spelen.

In het seizoen 2018/19 heeft de stichting Voetbal is voor meisjes de activiteiten rondom team Eindhoven even geparkeerd vanwege de focus op de talententeams. Begin 2020 zou een nieuw regionaal team icm regionale trainingen worden opgezet maar de Corona crisis gooide roet in het eten. Vermoedelijk zal er in het najaar 2022 opnieuw worden bekeken of er behoefte is aan een regionaal team.

Team Eindhoven is uitdrukkelijk een platform dat niet gekoppeld is aan 1 specifieke verenigings, meiden van alle verenigingen uit de regio zijn welkom om mee te doen. De activiteiten zijn zodanig gepland dat ze niet of nauwelijks conflicteren met de trainingen en clubwedstrijden.