Meidenvoetbal

Meidenvoetbal is een van de snelstgroeiende takken van sport, maar in vergelijking met het jongensvoetbal is het een stuk kleiner. Landelijk is 13% van de leden van de KNVB vrouw/meisje. In de regio Eindhoven maar 8%. De KNVB besteedt steed meer aandacht aan meiden en vrouwenvoetbal.

Bij veel verenigingen kun je als meid alleen maar voetballen bij een jongensteam (gemengd). Zeker op jongere leeftijd (t/m 12 jaar) is dit goed mogelijk, daarna worden de fysieke en sociaal-emotionele verschillen te groot. Daarom maken meiden rond die leeftijd de overstap naar een meidenteam. Of het komt (te) vaak voor dat meiden dan op jonge leeftijd (14, 15 jaar) reeds overstappen naar de dames.

Er zijn ook heel veel meidenteams, die spelen tegen andere meisjes in de meidencompetitie. De meidencompetitie van de KNVB is qua opzet gelijk aan die van de jongens, alleen zijn de reisafstanden net iets groters dan bij de jongens omdat er nu eenmaal minder meiden voetballen.

De heel sterke meidenteams kiezen er soms voor om tegen de jongens te voetballen.

Meidenvoetbal in de regio Eindhoven

De volgende verenigingen (al dan niet in samenwerkingsverband) hebben meisjesteams.

(Mochten er fouten zijn, laat het ons weten)

Marvilde (Veldhoven): 6 teams
RKVVO (Veldhoven): 4 teams
UNA (Veldhoven): 1 team
FC Eindhoven AV/RPC: 12 teams
Nieuw Woensel/Unitas (Eindhoven): 5 teams
RKSV Nuenen/EMK: 7 teams
SV Valkenswaard: 4 teams
Best Vooruit: 4 teams
Wilhelmina Boys (Best): 2 teams
Geldrop/Braakhuizen: 2 teams
SBC/Nijnsel (Son en Breugel): 3 teams
SV Budel: 8 teams

Stichting Voetbal is voor Meisjes

De Stichting Voetbal is voor Meisjes heeft als doel het meisjesvoetbal te versterken i.h.b. in de regio Eindhoven. De initiatiefnemers, oorspronkelijk actief binnen de meisjesafdeling van FC Eindhoven AV, vonden dat er extra inspanningen nodig zijn om het meisjesvoetbal op de kaart te zetten. De stichting probeert op diverse manieren een bijdrage te leveren aan meisjesvoetbal. Bijvoorbeeld via de periodieke clinic Voetbal is voor Meisjes, het opzetten van Team Eindhoven en via promotie en werving.

VRIENDEN VAN DE MEIDEN