De twee meiden talententeams JO13-2M en JO15-4M van FC Eindhoven AV hebben van 3 t/m 6 mei een 4-daagse stage gemaakt bij Arsenal in Londen. Een verslag van een intensieve trip….

De reis begon op donderdag 3 mei om 6u in de ochtend toen 31 meiden en 20 ouders en trainers zich verzamelden voor het vertrek bij de Leemer Hoef. I.v.m. niet aanwezig kunnen zijn van een aantal eigen speelsters zijn een klein aantal gastspeelsters gevraagd van Team Eindhoven. Na een half uur laden was de bus tot de nok toe gevuld met tassen en met name eten en drinken van onze hoofdsponsor Jumbo Eindhoven. Na een leuke reis waarin de stemming er meteen al goed inzat, is bij aankomst direct gestart met de 1e trainingssessie die verzorgd werd door de technische staf van Arsenal Women. Intensieve training in een heerlijke zonnetje! Na de 2 uur durende training werden vervolgens de trainers en de begeleiding meegenomen in een workshop omtrent de trainingsfilosofie van Arsenal om zodoende ook onze staf verder op te leiden. In de avond ging de groep met de bus naar het Arsenal Emirates stadion in London, waar de meiden en ouders een heerlijk buffet kregen voorgezet en we een quizavond hadden over…uiteraard…voetbal. Nadat we nog even vanaf de tribunes het stadion hadden bekeken, ging het door naar het hotel voor een welverdiende nachtrust.

Op vrijdagochtend na een stevig ontbijt zette de bus weer koers richting het Arsenal stadion, dit keer voor een uitgebreide rondleiding en bezoek aan de Arsenal fanshop. De Arsenal historie kwam voorbij en maakt de nodige indruk op deze en genen. Een mooi en modern stadion waarin je echt wel een keer in wil aantreden op een geweldige grasmat. Na het bezoek aan de fanshop (dus bus was gevuld met tassen vol met nieuwe kleren) ging het op naar het trainingscomplex bij de University of Hertfordshire (trainingscomplex van de Arsenal Women Soccer Academy) waar de meiden de tweede training ondergingen door de Arsenal coaches. Direct erna wederom de coachingssessie, en daarna een moment van rust in een stralende zon in het Engelse gras. Na een lekkere maaltijd op de universiteit, gereedmaken voor de eerste wedstrijden op vrijdagavond tegen de Arsenal Soccer Academy meiden. De spanning was aanwezig…hoe zouden de FC Eindhoven meiden het er vanaf brengen tegen de Girl Gunners..? Voor de wedstrijd hebben we uitgelegd dat om 20u in Nederland nog eerst twee minuten stilte in acht wordt genomen i.v.m. dodenherdenking, dit ook erg werd gewaardeerd door de Engelse supporters en speelsters gezien hun reakties en was voor iedereen een indrukwekkend moment. Dan de eerste wedstrijden…op kleine veldjes (voorkeur van Arsenal i.v.m. veel balcontact) gingen de Eindhovense meiden meteen los…beide elftallen werden in 2 teams verdeeld waardoor 7×7 gespeeld werd met een totaal van 16 wedstrijden (ieder 2x tegen elkaar). De cijfers logen er niet om…. de Blue White Army uit Eindhoven was veruit de bovenliggende partij met 14(!) winstpartijen, 1 gelijkspel en 1 verlies… hoe overtuigend!! Direct erna terug naar het hotel waarin de eerste indrukken nog eens goed verwerkt werden.

Zaterdag was een speciale dag; uiteraard moest er weer getraind worden door de meiden met de Arsenal staf (wat in de ochtend gebeurde), en in de middag ging het op naar het Wembley stadion voor de Women’s FA Cup Final tussen Arsenal en Chelsea. Het stadion was gevuld met 45.000 mensen..een absoluut record! Er hing een geweldig leuke en sportieve sfeer in en om het stadion, er was zelfs een fan-area waar onze NL-meiden de show stalen. De wedstrijd verliep helaas teleurstellend qua spel en uitslag voor Arsenal…de Chelsea vrouwen gingen met een 3-1 overwinning en de FA Cup naar huis.. helaas…

Teneinde de teleurstelling te vergeten ging het na de wedstrijd in de avond op naar een heerlijke maaltijd en daarna konden we als laatste bus het parkeerterrein bij Wembley verlaten.. terug naar het hotel wat hoognodig was gezien de eerste vermoeidheid die bij een aantal meiden (en ouders…) begon toe te slaan 🙂

Op zondag eindelijk de finale krachtmeting met de Arsenal meiden…op een groot veld gingen we kijken of de uitschieter van vrijdagavond een toevalstreffer was of niet… met twee gehavende elftallen werd aangetreden tegen de Engelse meiden. Gelukkig hadden we dokter Harry bij die een geweldige bijdrage kon leveren aan de fysieke en mentale gesteldheid van onze meiden. Drie dagen van intensief trainen en wedstrijd hadden hun tol geëist…maar dokter Harry leverde een groep meiden af die supergemotiveerd waren voor de ultieme krachtmeting van de 4 daagse stage. Op naar het veld in wederom warme en zonnige omstandigheden. Nadat de eerste fluitsignalen klonken (meiden speelde gelijktijdig op twee verschillende velden) ging het direct voor zowel de U13 als de U15 vol op de aanval. De JO15-4M waren duidelijk de bovenliggende partij.. met goed combinatiespel en een subliem doorzettingsvermogen werden de Engelse meiden de gehele wedstrijd onder druk gezet en werd met een solide 4-1 overwinning de winst mee naar Eindhoven genomen. De JO13-2M had een zelfde start en was zelfs nog overtuigender de bovenliggende partij. Nadat de goals langzaam begonnen te vallen door de Eindhovense meiden en ook een tegengoal viel, en aan het einde van de wedstrijd een kanonnade plaatsvond op de Engelse goal met talloze schoten op de palen en net naast en over, werd toch in totaal 9 keer het Engelse net gevonden. De 9-1 overwinning was een feit aan het einde van de ochtend…super!!

Na de wedstrijd ontvingen alle Eindhovense meiden een Arsenal shirt plus een certificaat en medaille van de Arsenal Women opleiding. Ook de geblesseerde meiden: die hadden een aangepaste training gevolgd door de Arsenal coaches, ook dat was prima verzorgd! Een fantastische voetbalstage kwam ten einde hiermee en de FC Eindhoven bus zette koers terug naar de lichtstad. Iets na 23u waren we weer terug; moe en voldaan konden we terugkijken of 4 geweldige dagen waarin de meiden, trainers en staf veel hebben geleerd, allebei de teams zich verder hebben ontwikkeld zowel op als om het veld, en waarbij we hebben laten zien tegen het grote Arsenal dat we ons mannetje staan! En misschien nog wel belangrijker.. hoe twee teams op een mooie manier zijn samengesmolten tot een grote groep die elkaar nu heel goed kent waardoor ze nog beter kunnen samenspelen en uitwisselen. Op naar een volgend hoofdstuk nu en wie weet hoe het FC Eindhoven/Arsenal verhaal vervolg gaat krijgen….

Een speciaal woord van dank aan de sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt en uiteraard de meegereisde ouders voor hun inzet, verzorging van de meiden en hun uitermate opgewekte humeur wat het geheel tot een supergave en onvergetelijke trip hebben gemaakt!!

Boutenslaan Eindhoven | Kastelenplein Eindhoven | Geldropseweg Eindhoven